marți, 20 martie 2012

E timpul să ieşim la plimbare

Bine ai venit primavara!

Azi e prima zi de primăvară şi soarele, natura care se trezeşte la viaţă, ciripitul păsărilor ne invită să petrecm cât mai mult timp afară.

Au trecut deja trei săptămâni de când n-am mai folosit site-ul de socializare şi pot spune ca perioada de "clik-uri" a trecut şi nu mai am acea dorinţa de a mă pune la curent cu noutăţile prietenilor mei.


Să fiu sinceră, nu m-a căutat nimeni pentru a mă întreba de ce nu mai intru pe site-ul respectiv. Şi atunci.... merită să-l păstrez?

Datorită plecărilor mele din localitate din fiecare weekend, am reuşit să folosesc mai puţin calculatorul-internetul-telefonul.... A fost perfect! Am simţit că trăiesc cu adevărat, m-am simţit împlinită, trăind cu intensitate fiecare moment.

Dacă nu aţi încercat până acum, vă invit să începeţi chiar de acum un post de facebook, nu de mâine, nu de luni, nu de luna viitoare!

Merg în continuare împotriva curentului!

marți, 6 martie 2012

Se poate si fără

Chiar dacă nu interesează pe nimeni cu adevărat lupta mea cu reţelele de socializare, vreau s-o fac publică, pentru a demonstra că se poate şi fără.
Azi este ziua 9 de când sunt la "dezintoxicare". Pot să spun că aceste zile au trecut relativ uşor şi dorinţa mea de a merge împotriva curentului este foarte fermă. Primele zile nu prea îmi găseam locul, degetele mele parcă erau în continuă dorinţă de a da clik-uri şi mintea mea era setată ca un program de pe calculator, dornică să facă update la vieţile prietenilor mei. Chiar daca în primele zile mi-am verificat emailul de mai multe ori decât de obicei, faptul ca nu prea primeam mailuri m-a ajutat să mă liniştesc şi încet încet să mă detaşez de problemă.
Trebuie să recunosc că am deschis câteva mailuri ce le-am primit de pe un grup de discuţii de pe facebook, referitor la întâlnirea de 10 ani de liceu, la care am nevoie să fiu informată pentru a ştii să-mi programez concediul sau pentru a putea riposta în chestiunile în care nu sunt de acord.
Au existat şi alte tentaţii. De exemplu, există anumite site-uri care te lasă să descarci articole/fişiere/documente numai dacă le dai "like" pe facebook şi abia apoi îţi furnizează linkul de unde poţi descărca ceea ce ai nevoie. În această situaţie, am rugat-o pe o colegă să mă ajute şi astfel, am evitat să deviez de la drumul meu, chiar dacă aparent ar fi fost o chestie minoră, de câteva minute. Dar mintea mea trebuie să ştie că sunt perseverentă şi fermă în alegerile pe care le fac şi din această cauză nu-mi permit excepţii.
La sfârşit de săptămână am avut privilegiul de a participa la o întâlnire de tineret într-un alt oraş, iar tentaţiile timpului liber din weekend nu au avut loc să apară. În acest sfârşit de săptămână voi fi din nou plecată...deci...lucrurile decurg conform planului.
Puteţi spune că având atâtea lucruri de făcut, e mai uşor. Tocmai aici e soluţia. Noi suntem persoane libere...suntem liberi să alegem să facem ceva preţios cu timpul nostru.
Nu-i voi mai spune renunţare, deoarece pare o chestie negativă. Îi voi spune ELIBERARE, pentru că aleg să mă eliberez de "paianjenii" societăţii şi să trăiesc la intensitate viaţa reală.